Europarlamentarele si scena politică românească-scurte observații

Este lesne de înțeles de ce euroscepticii, formațiuni politice antisemite, neonaziste precum UKIP, JOBBIK, etc ocupă locuri importante în clasamentele ultimelor alegeri pentru Parlamentul European. Oamenii s-au săturat de o politică bazată numai pe interese meschine și incapacitate de comunicare.

Același lucru se întâmplă și la noi în țară. După o guvernare curajoasă ce a implicat anumite măsuri drastice de redresare a economiei, ce nu au convenit populației, puterea a ajuns în mâinile stângii (USL). Spun asta, pentru că în opinia mea PNL-ul, încă din 2007 nu și-a respectat doctrina politică și nu a încurajat vehement măsurile de dreapta.

Totuși avem un status quo care ne arată că stânga ocupă locul 1 la alegerile europarlamentare. De ce? Pentru că s-au alocat ajutoare sociale cu 50% mai mult și pentru că prin aceste măsuri populiste, populația din mediul rural a fost hipnotizată de culoarea roșu, nu pentru că s-ar fi construit autostrăzi. Pentru că au dus o campanie electorală anti-Băsescu, în condițiile în care acest personaj nu mai poate reprezenta nici un pericol pe scena politică, iar nu pentru că ar fi existat anumite teme de dezbateri constructive. Pentru că s-a criticat și manipulat prin intermediul mass-mediei roșii a d-lui Felix, iar nu pentru că ceva concret s-a propus. Pentru că, pentru că…

Creșterea masivă a stângii reprezintă un real pericol. Acum sunt cu toții oi și mielușei dar lupul din spatele acestor măști așteaptă lozul cel mare, prezidențialele. Să ne ferească bunul Dumnezeu de un președinte zis Ponta. România ar sălta de atâția baroni locali. Am ajunge la aceleași moravuri de pe vremea lui Iliescu. Acum Ponta-Viorel vrea din nou să se unească cu PNL-ul. Ar fi cel mai josnic act politic dacă s-ar înfăptui. Ar fi ceva gen..păi învestim împreună, facem campanie împreună împotriva lui Băsescu (vezi referendumul de demitere), promitem populației că mergem pe același drum până în 2020, guvernăm cum putem împreună, dar totuși ne răzgândim când vine vorba de alegerile eurparlamentare… și BOMBĂ! – acuma ne trebuie iară împreună. Josnic!!! Penibil de-a dreptul… Ce să mai spun și de faptul că în cazul în care s-ar întâmpla o a doua unire, PNL-ul ar dispărea definitiv de pe scena politică în viziunea lui CT Popescu, ceea ce mi se pare a fi destul de plauzibil. He-he-he aș vrea eu :))

Sper să nu se înâmple așa ceva și mai sper ceva. Sper ca aceste alegeri să ne dea tuturor de gândit la care ar fi implicațiile negative majore a unei posibile viitoare conduceri a statului de către partea stângă a politicii. Sper să existe în viitorul apropiat o dreaptă matură care știe să negocieze, să se unifice și să lupte cu toate forțele împotriva stângii.alegeri_europarlamentare_32571900

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s