Îți mulțumesc

Postarea de astăzi aduce cu sine o confesiune privită cât mai obiectiv posibil referitor la o mare varietate de persoane din viața mea (bune, sau deopotrivă, rele) care prin exemplu lor pozitiv sau negativ m-au influențat și cărora vreau să le spun un sincer “Îți mulțumesc!”  pentru contribuția adusă la dezvoltarea mea personală. Pentru cei care nu au contribuit deloc la aceasta, pentru cei mediocri, conformiști și nedoritori de a-și depăși propria condiție, pentru cei care te trag în jos mai mult decât te ridică le spun un dulce-amar “La revedere!”

Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat naștere și m-ai crescut așa cum ai știut mai bine. Ai dat totul din tine și ai funcționat la capacitate maximă pentru a mă învăța  distingerea răului de bine. De la tine și prin intermediul tău am învățat să vorbesc, să merg. Ai fost mereu aproape de mine și asta e tot ce contează. Sper că nu te voi dezamăgi.

Îți mulțumesc distinsă doamnă învățătoare pentru ca m-ați învățat să scriu, sa fac primele compuneri, să îmi manifest emoțiile și ideile.

Îți mulțumesc ție, celui mai apropiat dintre prieteni pentru că prin intermediul tău mi-am însușit o mare parte din aspectele morale și ai fost alături de mine exact în momentul potrivit.

Îți mulțumesc ție, celui cu care râdeam în fiecare pauză

Îți mulțumesc ție, cel care cu o gândire critică dezastros de “găunoasă” ai reușit să mă înveți că în lumea asta mare există și caractere execrabile și distrugătoare precum al tău. Să nu mai vorbim de ipocrizie – ea este la ea acasă – Cu ajutorul tău am ajuns la concluzia că este o eroare lamentabilă dacă te avânți în vârtejul nefondat (uneori) de încredere în alți oameni.

Mulțumesc fostelor mele prietene care m-au făcut să conștientizez că frica de necunoscut este nefondată, dimpotrivă viitorul fiind singurul care te intrigă. Vă mulțumesc pentru că suferința pricinuită de unele despărțiri m-a întărit și m-a maturzat.

Îți mulțumesc ție, dragă prietenă, pentru că îmi permit să te numesc așa, pentru că ești unul dintre cei mai mari contribuitori la formarea celor mai benefice și “sănătoase” sisteme de convingeri. Am învățat de la tine să iubesc mai mult și să fiu tolerant cu cei din jurul meu.

Îți mulțumesc ție, celui care – sunt convins – ai de cele mai multe ori complexe de inferioritate cauzate de cunoștințele celorlalți. Datorită ție am învățat că ar trebui să fiu mai deschis spre idei noi, idealuri și țeluri noi. Bineînțeles, prin exemplul tău cvasi-pozitiv.

Îți mulțumesc ție, celei care se distrează cu mine zilnic, îmi atrage atenția că trebuie să pun burta pe carte 🙂

To be continuated…

Vă mulțumesc tuturor!

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Îți mulțumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s